Turun AKK

Aikuiskoulutuskeskuksen verkkosivuston uudistus – tehokkuutta, käytettävyyttä ja saavutettavuutta

Dude toteutti Turun AKK:n verkkosivujen kattavan uudistuksen, jossa tavoitteena oli parantaa sivuston käytettävyyttä, saavutettavuutta ja hakukonelöydettävyyttä.

Siirry sivustolle

Noin 800

suoritettua tutkintoa vuosittain.

Yli 4800

opiskelijaa vuosittain.

Mitä teimme

  • Käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen modernisointi.
  • WordPress-verkkosivut (tekninen toteutus).
  • Verkkosivuston ylläpidon parannukset ja helpotukset.

Tavoitteet

  • Parantaa sivuston saavutettavuutta ja käytettävyyttä.
  • Helpottaa tiedon löydettävyyttä ja selkeyttä.
  • Optimoida sivustorakenne vastaamaan nykyaikaisia SEO-vaatimuksia.
  • Mahdollistaa koulutustarjonnan selailu sujuvasti.
  • Kehittää käyttäjäpolkuja eri kohderyhmille (alanvaihtajat, osaamisen kehittäjät, ensimmäistä tutkintoaan suorittavat).
  • Uudistaa taustateknologian ja koodipohjan vastaamaan WordPressin standardeja ja hyviä käytäntöjä.

Lopputulos

Verkkosivuston uudistus on parantanut merkittävästi käyttäjäkokemusta sekä saavutettavuutta. Sivusto on saanut kiitosta sekä henkilökunnalta että opiskelijoilta sen selkeyden, helppokäyttöisyyden ja modernin ulkoasun ansiosta. Sisällönhallinta on nyt huomattavasti aiempaa joustavampaa ja nopeampaa, minkä ansiosta sivuston päivittäminen on vaivatonta. Uusi lohkopohjainen rakenne mahdollistaa monipuolisen sisällön muokkaamisen, mikä antaa asiakkaalle enemmän vapautta sivuston kehittämisessä ja ylläpidossa.  Taustateknologian ja arkkitehtuurin uudistuksen myötä sivuston suorituskyky ja hallinnan käytettävyys ovat parantuneet merkittävästi. Tämä mahdollistaa sujuvamman käyttäjäkokemuksen, luotettavamman toiminnan sekä paremman skaalautuvuuden tulevaisuuden tarpeita varten.

Duden WordPress-ylläpito

Turunakk.fi pyörii Duden korkean suorituskyvyn WordPress-optimoidulla palvelimella. Dude pitää huolta palvelimesta, nimipalvelusta, WordPress-päivityksistä, WordPressistä, lisäosista ja näiden tietoturvasta. Ylläpitopakettiin kuuluu myös muunmuassa ripeä tekninen tuki ja automaattiset varmuuskopiot.

Projektin kohokohdat

Yhteystietojen synkronointi M365 -ympäristöstä (MS Graph)

Oppilaitoksen työntekijät on listattu sisäisesti Microsoftin järjestelmään. Toteutimme automaattisen synkronoinnin Microsoft O365 järjestelmästä hyödyntäen MS Graph -rajapintaan. Henkilöt, heidän työnkuvauksensa, yhteystiedot ja kuvat päivitetään tunnin välein sivustolle. Henkilökuntaa voi selata aakkosittain yhteystietosivulta. Lisäksi toteutimme sivustolle henkilöhaun, jossa käytämme pohjalla oman tuotekehityksemme tulosta, air-searchia.

Integraatio TalentAdoreen – moderni rekrytointijärjestelmä & hakijakokemus, tiedot yhdessä paikassa

Sivuston työpaikkaosio integroitiin TalentAdoreen, jotta työpaikkoja ei tarvitsisi ylläpitää erikseen verkkosivuilla, vaan ne nousisivat sinne automaattisesti. Tämä säästää aikaa huomattavasti rekryosastolta.

Räätälöity koulutustarjonta

Toteutimme Turun Aikuiskoulutuskeskukselle räätälöidyn kurssi- ja koulutustarjonnan sivustolle. Räätälöidyn sisältötyypin (CPT) avulla asiakas voi lisätä, muokata ja kategorisoida kurssidataa suoraan sivustolle. Kursseille voi valita niille sopivat koulutsalat, tutkinnot, toteutustavat ja koulutusmuodot. Koulutuksia voi suodattaa kätevästi Koulutukset-sivulla.

Asiakkaan palaute

Uusi sivusto on saanut laajasti positiivista palautetta niin henkilökunnalta, opiskelijoilta kuin yhteistyökumppaneilta. Erityisesti markkinointitiimi ja sisällönhallinnasta vastaavat henkilöt ovat olleet tyytyväisiä selkeään ja toimivaan sisällönhallintajärjestelmään. Sivustoa on myös jatkuvasti kehitetty tarpeen mukaan, kun uusia ideoita ja parannuksia on noussut esiin.

Taru Lehtonen, markkinointisuunnittelija yrityksestä Turun AKK

Katso myös nämä